Mera uppodling

Det är meningen att uppodlingen ska fortsätta här vid Oxgropen. Kerstin har beställt hit Håkan Dieker, som kom med sin en stor maskin.
"Det här fixar jag på nolltid." Håkan ser nöjd ut. Bengt (Kerstins man) ser lite skeptiskt på det hela.
 
Här är först några bilder på havet av lupiner och annan växtlighet, som ska bort.
 
 
Här kommer Håkan farande:
 
 
 
 
Så här blev det efter första bearbetningen av det nya området.
 
 
Kerstin tycker nog det var lite surt på mitten där. Bäst att börja med dikning med ens.
 
Nu ska det bli mera bearbetning av den här biten av vår koloni. Jorden måste luckras upp i flera omgångar. Hoppas vi får flera kolonister vid Oxgropen.
 
 
 
 
 
 
 

Se vad det växer

Det är full fart på växtligheten vid vår kolonilott. Här några bevis:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolonistugor?

Den här fina skylten finns vid vårt koloniområde i Oxgropen.
 
Nu har Kerstin tillsammans med Solveig lagt en motion om Oxgropen som kolonistugeområde. Det vore roligt att få vara med om att man får sätta upp en liten stuga på sin lott. Hoppas det kommer att bli som de vill. Jag citerar från Nerikes Allehanda 20120619:
 
"Motion om Oxgropen som kolonistugeområde.
 
Låt Oxgropen bli ett framtida kolonistugeområde. Det föreslår två politiker i en motion till kommunstyrelsen.
 
Centerpartisten Kerstin Svärd och socialdemokraternas Solveig Samuelsson tycker det är dags att ta nästa steg för att öka attraktionskraften för Oxgropens koloniområde.
I motionen anger de att det finns möjlighet att på området uppföra mindre små stugor som ger ytterligare dimension för människor att kunna odla och få rekreation.
Detta ligger helt i linje med kommunens folkhälsomål, menar de båda. En annan vinst är att området då förstärker en vacker vy synlig från riksvägen. Driften och ansvaret kan föras över till en förening så att kommunen inte ska påläggas några kostnader utöver plankostnaden, föreslår de. Björn Palmqvist"

Sidansvarig

 
Det är jag, Ulla Öhberg, som lägger in texter och bilder på vår sida. Om texten är skriven av någon annan än mig så anger jag det. Alla nya bilder, från starten av koloniområdet 2012, har jag tagit. De gamla bilderna har jag fått låna av Bo Fingal och scannat in dem. Bo har haft kolonilott här tidigare.
 
epost:    [email protected]

Träff vid Oxgropen 10 juni 2012

Minnesanteckningar från träff vid Oxgropen 10 juni 2012

Vi som var där : Miriam, Ulla, Gunilla, Eva E., Siv, Bosse och Kerstin

Kerstin informerade om att Håkan Dieker förhoppningsvis innan midsommar kommer och fräser upp nedre delen av området, för att vi ska få ordning på den ytan i sommar. Lars Einarsson som fräste upp våra odlingslotter kan sedan komma och gräva några bättre diken.

Kerstin och Solveig Samuelsson (S) ska snart lämna in en motion till kommunfullmäktige, om att det bör bli möjligt att uppföra kolonistugor vid Oxgropen ! Vi håller tummarna.

Vi planerar ett ”studiebesök” till några koloniområden, förslagsvis i Hallsberg och Kumla. Kerstin ska kontakta någon i deras föreningar. Vi enades om att v.28, tisdag, onsdag eller torsdag skulle kunna passa, med avfärd kl. 17 i egna bilar. Vi återkommer om detta.

Ulla hade dukat upp vårt första kaffebord, med blommig duk och allt, och vi pratade om sniglar, ogräs, potatiskupning m.m. En trevlig eftermiddag vid Oxgropen, precis som det ska vara!

Kerstin


Mirjam, Kerstin, Bosse, Siv, Eva, Gunilla och Ulla


Kerstin och Bosse resonerar


Gunilla och Eva vid vattenposten


Kerstin fixar vid Mirjams lott, Gunilla mycket intresserad

Sivs yppiga grönska


Kerstin har sin lott intill komposten





RSS 2.0